09.10.2023

Представники українського громадського сектору обговорили з депутатами Бундестагу від СДПН можливості посилення українсько-німецької співпраці

У четвер, 5 жовтня, до України з візитом завітала парламентська делегація Соціал-демократичної партії Німеччини. Цей візит організував Фонд імені Фрідріха Еберта в Україні. За результатами парламентських виборів 2021 року склад фракції Соціал-демократичної партії Німеччини є найбільшим у Бундестазі, а нові депутати опікуються тематикою України у своїй діяльності.

Основні питання, які цікавили німецьку делегацію: порушення прав людини як наслідок російського вторгнення, документування воєнних злочинів, стан свободи слова, захист прав дитини та захист прав жінок. Також учасники зустрічі обговорили можливості для поглиблення політичної, економічної та культурної співпраці, зокрема завдяки підтримці Фонду імені Фрідріха Еберта задля підтримки України в її прагненні до європейської інтеграції та реформ.

Українську сторону у зустрічі представляв координатор міжнародної взаємодії Центру громадянських свобод Роман Неколяк, керівник Департаменту документування воєнних злочинів Української Гельсінської спілки з прав людини Сергій Мовчан, а також президент Української Асоціації Медіа Бізнесу (УАМБ) Олексій Погорелов.

Найбільшу політичну партію Бундестагу СДПН на зустрічі представляла депутатка Зюзанне Міттаг, яка є членом Бундестагу від Соціал-демократичної партії Німеччини. З 2013 року вона працює в Комітеті з питань продовольства та сільського господарства та Комітеті з питань внутрішніх справ і громади. Також у зустрічі взяли участь депутат Бундестагу і заступник голови Німецько-української парламентської групи дружби Йоганнес Шрапс та депутат Фабіан Функе.

Йоганнес Шрапс є членом Бундестагу від Соціал-демократичної партії Німеччини з 2017 року, він є членом Комітету у справах Європейського Союзу та Комітету з фінансів, а також є заступником члена Комітету у закордонних справах. Він є заступником голови Німецько-української парламентської групи дружби та членом Німецько-Балтійської та Німецько-польської парламентської групи дружби. Крім того, Йоганнес Шрапс очолює делегацію Бундестагу на Парламентській конференції Балтійського моря (BSPC). Фабіан Функе є членом Бундестагу від Соціал-демократичної партії Німеччини з 2021 року. Він є заступником голови земельної робочої групи Саксонії, членом робочої групи з міграції та інтеграції, Комітету з прав людини та гуманітарної допомоги. Також є заступником представника Соціал-демократичної партії Німеччини у Парламентській Асамблеї Ради Європи.

Назад
Попередня Наступна
buttons