15.06.2016

«ОЗОН» відвідав суди по затриманим на Марші рівності 2016

ОЗОНівці спостерігали за засіданням у Шевченківському районному суді м. Києва (вул. Дегтярівська, 31) стосовно затриманого біля станції метро Театральна після Маршу рівності Ткачука Валентина Миколайович, 1997 р.н., вчиться в “Київське вище училище деревообробки”, з багатодітної сім”ї (повідомив спостерігачам, що має трьох молодших братів та трьох молодших сестер). Раніше притягався до відповідальності за адміністративні порушення за ст. 124, 130, двічі за ст.126 КУпАП.

На засіданні 14 червня розглядалось питання йог притягнення до відповідальності за ст. 173 КУпАП. Суддя Савицький Олег Антонович.

Засідання розпочалось з запізненням на 15 хвилин, в залі суду, що не була позначена номером.
В приміщенні даного суду відсутні будь-які вертушки, перевірка документів на вході, з охорони лише – черговий охоронець на 2 поверсі «дуже чемний і всіляко намагався допомогти. Інформацією не володів, але підказував до кого можна звернутись запитати.» – відзначає волонтерка.

Проте інформація про судове слухання на інформаційній дошці в суді відсутня, лише зазначено, що на 8:00 призначно розгляд справи про адміністративне порушення.
Окрім Ткачука Валенина та його адвоката, Ляшенко Ігора Ігоровича, на засідання з’явилась тільки спостерігач «ОЗОН».

ПІД ЧАС ЗАСІДАННЯ СУДДЯ ЗАБОРОНИВ ФОТО ТА ВІДЕО ЗЙОМКУ. Ткачук Валентин під час засідання відмовлявся визнавати вину. У поясненні він вказав, що просто 12.06.2016 прогулювався з дівчиною (що за словами судді суперечило показанням, які він давав перед цим) біля місця, де проводився Марш Рівності. Побачив натовп. А потім його випадково затримали назвавши причиною адміністративне правопорушення. На думку Ткачука затримання було безпідставним.

Нагадаємо, Марш рівності проводився біля червоного корпусу університету ім. Т.Шевченка до ст..м. Льва Толстого по вулицям Володимирська та Льва Толстого.

Свідків не було. Але суддя перепитував Ткачука, чи згадана дівчина, яка перебувала з ним 12.06.2016 змогла би виступати свідком, на що Ткачук відповів ствердно – так.

СПРАВУ ЗАКРИТО ЗА ВІДСУТНОСТІ ДОКАЗІВ. СУД ПОВІДОМИВ, ЩО НАВІТЬ ВІДЕО ПАТРУЛЯ ВІДСУТНЄ.

На передодні під час засідання було з’ясовано, що звинувачення ґрунтувалось на рапорті, складеному представником патрульної поліції Кравченком. Опитував Ткачука представник райвідділку Якубенко. Суддя запитав Ткачука, чи був він на Театральній з кимось. Ткачук відповів, що був один. Сказав, що побачив натовп народу, всі побігли і він з цікавості побіг за ними. Далі їх оточила поліція і почали всіх “пакувати” в машини, не дивлячись активіст, чи ні. Ткачука представник поліції попросив проїхати до відділку. Ткачук не сперачаючись поїхав. В приватних розмовах Валентин повідомив спостерігачам, що між ним та патрульним поліцейським відбулась штовханина.

Назад
Попередня Наступна
buttons