13.03.2023

ОЗОН розпочав свою роботу в Одесі

Проект Центру громадянських свобод ОЗОН, який займається громадським контролем, розпочав свою роботу в Одесі.

Координторка ОЗОНу Іванна Мальчевська прочитала лекцію про те, чому важливо контролювати владу, особливо у воєнний час. Лекція відбула в Одеській юридичній академії. До студентів звернулася й очільниця Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук.

Під час спілкування зі студентами, Іванна Мальчевська, значила, що одним з механізмів такого контролю може бути перевірка бомбосхових. Цим ОЗОН зараз займається у межах Національної кампанії з моніторингу укриттів.

Окрім лекції, відбулося навчання майбутніх моніторів та мотіорок і перший вихід у поле. Волонтери перевірили два укриття: одне з яких було зачинена, а інше — ледь не зразкове. Воно не лише відповідає базовим вимогам, як от наявність питної води чи каналізації, також у ньому є чай, кава та навіть книги

Хочемо також подякувати нашим новим партерам — всекураїнській громадській організацій «Автомайдан», які слідкуватимуть за закупівлями щодо укриттів у місті та області, адже на їх облаштування витрачають мільйони гривень.

Спільними зусиллями ми й далі стежитимемо за тим, як одеська влада виконує свої обов’язки. Долучитися до цього, до слова, можн кожен охочий — заповнюйте нашу форму.

Назад
Попередня Наступна
buttons