07.05.2024

Олександра Матвійчук увійшла до списку 50 надихаючих українських лідерок від видання NV

Видання NV визначило лідерок в чотирьох категоріях: громадські діячки, держслужбовиці та представниці бізнесу. До першої з них увійшла голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук. 

Як зазначає NV, кожна з 50 українок відіграє значну роль у своїй сфері, ухвалює ключові рішення, впливає на хід подій і, головне, — попри вкрай важкі для країни часи, бездоганно робить свою справу: «Редакція вибрала лише 50 із них, утім добре розуміє, що насправді таких співвітчизниць значно більше».

До номінації «Громадянське суспільство» увійшли громадські діячки, спортсменки, волонтерки, медійниці, науковиці та представниці шоубізнесу. Крім Олександри, до цієї категорії потрапили: голова правління ГО Громадська мережа ОПОРА, членкиня правління ICUV (Міжнародного центру адвокації української перемоги) Ольга Айвазовська, ветеранка війни та керівниця Центру підтримки аеророзвідки Марія Берлінська, директорка державного Центру психічного здоров’я та реабілітації ветеранів «Лісова поляна» Ксенія Возніцина, співзасновниця та голова громадської організації «Принцип» Любов Галан, координаторка фандрейзингової платформи UNITED24 Ярослава Гресь, директорка українського офісу волонтерського фонду Leleka Foundation Ірина Гук, українська співачка кримськотатарського походження Джамала та інші.

«”Щоби не було, світ на її плечах”. Пишаюсь бути серед 50 потужних і фантастичних українських жінок. І тішуся, що насправді таких жінок в Україні набагато більше, і жодного рейтингу, щоб просто їх перерахувати не вистачить», — зазначає Олександра.

Повний список українських лідерок можна подивитися за покликанням.

Назад
Попередня Наступна
buttons