20.09.2023

Путін і Кім Чен Ин можуть спробувати переконати світ, що демократія, верховенство права та права людини є фальшивими цінностями. Олександра Матвійчук на Всесвітньому форумі знань у Сеулі

Під час щорічного Всесвітнього форуму знань у Сеулі голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук виказала стурбованість зустріччю між президентом Росії Володимиром Путіним і лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

13 вересня Кім Чен Ин прибув до Росії для зустрічі на вищому рівні з Путіним, що викликало здогадки — вони можуть обговорити постачання КНДР боєприпасів і зброї для підтримки агресивного вторгнення Росії в Україну.

«Саміт між президентом Росії Володимиром Путіним і лідером Північної Кореї Кім Чен Ином може стати серйозним викликом універсальним цінностям демократії, прав людини та верховенства права. Обидва лідери можуть спробувати переконати світ, що демократія, верховенство права та права людини є фальшивими цінностями», — зазначила голова Центру громадянських свобод.

Олександра Матвіччук описала війну в Україні як боротьбу між авторитаризмом і демократією та закликала до міжнародної підтримки України, щоб продемонструвати, що свобода та права людини можуть перемогти. Вона виказала вдячність народу Південної Кореї за підтримку громадян України, які постраждали від війни. А також підкреслила спільні цінності між двома країнами, що ґрунтуються на їхньому історичному досвіді окупації.

«Міжнародний кримінальний суд не має юрисдикції щодо російського вторгнення в Україну. Ми повинні створити спеціальний трибунал для відповідальності Путіна, Лукашенка та тих, хто очолює цю війну», — наголосила Олександра.

Назад
Попередня Наступна
buttons