20.09.2023

Kyiv Independent випустив документальний фільм про вбивства українських дітей російськими військовими

Відділ розслідувань воєнних злочинів газети Kyiv Independent випустив документальний фільм «BULLET HOLES», висновки якого вказують на системний і навмисний характер вбивств дітей російськими військовими в Україні. Однією з головних експерток стрічки стала голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук, яка прокоментувала ці воєнні злочини РФ.

Документальна стрічка розповідає, що за час повномасштабного вторгнення в Україну російські військові вже вбили понад 500 українських дітей. Десятки з них були розстріляні з близької відстані зі стрілецької зброї. Серед них 10-річна Катерина Вінарська у Харківській області, 12-річний Владислав Магдик у Київській області та 15-річний Михайло Устяновський у Херсонській області. Розслідування журналістів дозволило не лише встановити чіткі обставини трьох вбивств, а й в одному випадку ідентифікувати осіб, відповідальних за вбивство дитини.

«Російські війська скоїли жахливі злочини в Чечні, Сирії, Грузії, Малі, Лівії та інших країнах і не були покарані. Вони вважають, що їм все дозволено. Ця довга традиція безкарності стала частиною російської культури», — зазначає Олександра Матвійчук, розглядає вбивства дітей як частину цілеспрямованої політики терору, яку проводить російська армія в Україні.

Назад
Попередня Наступна
buttons