22.05.2024

100 українок та українців, які ведуть країну вперед. Олександра Матвійчук потрапила до списку «Людей десятиліття» від NV

Редакція журналу NV за допомогою експертів і читачів визначила 100 українців та українок, які з 2014-го визначають життя в країні та ведуть її вперед. Серед них — голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук. 

Номінантів обирали в категоріях Військові та волонтери, Суспільство, Державні діячі, Культура, Бізнесмени, Спорт. Олександра опинилася в розділі Суспільство разом із зокрема заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу та політв’язнем Наріманом Джелялом,  народним депутатом від Європейської солідарності та правозахисником Мустафою Джеміляєвим, ідеологом та співініціатором реформи державних закупівель Prozorro Максимом Нефьодовим, а також з першою леді України Оленою Зеленською.

Як зазначає редакція NV, список формувався у три етапи. Спочатку звернулися до 47 експертів із різних сфер — військових, волонтерів, бізнесменів, топменеджерів, лідерів громадської думки, представників культури і журналістів — та попросили назвати українців, які, на їхню думку, визначали історію країни від 2014‑го по нинішній час. Одночасно редакція запустила опитування на сайті NV.UA, де кандидатів обирали читачі. В результаті вийшло два списки, остаточну сотню з яких визначила вже сама редакція. 

Назад
Попередня Наступна
buttons