22.07.2021

Нове акадмічне дослідження в галузі захисту правозахисників в Україні

Луїз Нільсон, стажерка Центру громадянських свобод зі Швецького Gothenburg University захистила магістерську дипломну работу на основі дослідження, що провела під час свого перебування в Києві. Врамках ослідження Луїз вивчала Випадки нападу на правозахисників та можливість їх попередження в Україні в період після “Революції Гідності”.

Свої роботу Луїз починає так: “Зусилля правозахисників відіграють вирішальну роль у просуванні прав людини у всьому світі. Завдяки цим зусиллям багато правозахисників зазнають загроз. У світлі багатьох атак на правозахисників в останні роки стає очевидним, що вони не настільки убезпечні, як їм потрібно. У цьому тематичному дослідженні детальніше розглядається ситуація навкруги правозахисників нинішньої України – гарячої точки Європи. Ми досліджуємо сприйняття нападів з точки зору самих правозахиників, погрози, форми захисту та рекомендацій через глибинні інтерв’ю з експертами та провідними українськими правозахисниками. Ключові висновки показують, що проблеми держаної правоохоронної систми полегшують напади на правозахисників і що захист від таких нападів повинен бути структурним, впливаючим на джерело загрози. Для того щоб збільшити захист правозахисників в Україні, потрібні реформи у роботі виконавчої влади, законодавстві, судовій системі та інформаційна сфери. Міжнародне співтовариство, українське громадянське суспільство та засоби масової інформації мають важливий вплив на цей процес”.

Ми публікуємо це дослідження тут з дозволу Луїзи та закликаємо всі правозахисні організації активно співпрацювати з міжнародною академічною спільнотою.

Назад
Попередня Наступна
buttons