01.02.2024

Німецький художник презентував у Відні серію картин про українські стійкість та опір. До гостей виставки звернувся Роман Неколяк

Після повномасштабного вторгнення німецький художник і драматург Альбрехт Бемель вирішив передати своє бачення українського народу і його опору агресії. Альбрехт представив серію з п’яти великих картин про війну в Україні, з якими  гастролював Німеччиною, а 18 січня у презентував їх у Відні. До гостей виставки звернувся координатор міжнародної взаємодії Центру громадянських свобод Роман Неколяк

Проєкт є невеликим некомерційним внеском у культурну реконструкцію, знаком надії на співпрацю та інтеграцію України в ЄС. Роботи Альбрехта – це потужний меседж про гідність, стійкість та опір українців. Картини присвячені, серед іншого, символічній актуальності війни не лише для України, а для нашої європейської спільноти.

Кожен із представлених творів мистецтва подорожував багатьма містами Європи, щоб привернути увагу до поточної ситуації в Україні та наслідків війни. Початком була вистава у Саарланді, потім у Франкфурті, Дюссельдорфі та інших містах, а наприкінці року картини привезуть в Україну, щоб представити їх головному адресату: нашому народу.

Ознайомитися з роботами Альбрехта Бемеля можна за посиланням.

«Я не мистецтвознавець. Але я точно знаю і відчув на собі силу мистецтва, яке допомагає піднятися над повсякденною реальністю. Навіть у найтемніші дні мистецтво дає людям надію та сили рухатися вперед. Арттерапія допомагає впоратися з травмою, запобігти, вилікувати та пом’якшити посттравматичний стресовий розлад у солдатів, цивільних осіб і дітей. Такі виставки – це унікальна можливість познайомити європейську громадськість з ситуацією в Україні. Їхня обізнаність важлива, адже Україна бореться не лише за свій суверенітет і незалежність, а й за демократичні цінності Західного світу», – звернувся до гостей виставки координатор міжнародної взаємодії Центру громадянських свобод Роман Неколяк.

Назад
Попередня Наступна
buttons