13.11.2023

«Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну – стільки, скільки буде потрібно», – Штайнмаєр на перемовинах з Олександрою Матвійчук

Голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук нещодавно зустрілася з федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, щоб обговорити питання підтримки України, надання зброї та необхідність реформ. Олександра наголосила на тому, що наступного року було б добре, аби Україна отримала запрошення на вступ до НАТО.

«Коли почалося повномасштабне вторгнення демократичні країни сказали, допоможімо Україні не програти. Натомість ми повинні думати про те, як допомогти Україні перемогти. Є величезна різниця між “допоможімо Україні не програти” і “допоможімо Україні перемогти швидко”. Демократії мають перемагати у війнах. Бо тільки поширення свободи робить наш світ безпечним», – переконує Олександра Матвійчук.

Зокрема поговорили про те, що попри війну відбудова України має починатися вже зараз, з відновлення здатності країни жити й функціонувати. Штайнмаєр запевнив, що Німеччина продовжить підтримувати Україну стільки часу, скільки необхідно, а також розказав, що невдовзі в Ляйпцигу відбудеться щорічний форум міст-побратимів, на якому особливу увагу буде приділено стратегії відбудови українських міст.

«Німеччина продовжуватиме підтримувати Україну – стільки, скільки буде потрібно», – запевнив правозахисницю Штайнмаєр.

Фото: Bundesregierung/Guido Bergmann

Назад
Попередня Наступна
buttons