03.06.2024

«Документування триває невпинно». Наталія Ящук під час лекції про воєнні злочини у Домі прав людини в Чернігові

27 травня координаторка управління проєктів Центру громадянських свобод і документаторка Наталія Ящук прочитала лекцію на тему «Документування воєнних злочинів: забезпечити невідворотне покарання» в Домі прав людини в Чернігові. Слухачами стали громадські активісти та працівники правоохоронних органів, які працюють з тематикою воєнних злочинів.

Крім Наталії, тренером заходу став керівник департаменту документування воєнних злочинів Української Гельсінської спілки з прав людини Сергій Мовчан.

Учасники заходу познайомилися з різними аспектами міжнародних злочинів в контексті війни в Україні, здобули знання та навички з документування воєнних злочинів через опитування свідків і жертв воєнних злочинів. Тренери розповіли, для кого й для чого здійснюється документування і куди передавати зібрані матеріали. Розглянули також тему масових насильницьких зникнень як методу ведення війни РФ.

«Документування триває невпинно і потребує великої кількості документаторів, які б фахово могли зафіксувати вчинений воєнний злочин РФ в Україні. Учасники тренінгу під час навчання мали змогу на практиці закріпити отримані знання і розібрати ймовірні помилки при документуванні. На реальних прикладах змогли розібрати тему насильницьких зникнень та вірогідність їх засвідчення на окупованих територіях», — зазначає Наталія Ящук. 

Назад
Попередня Наступна
buttons