12.09.2023

«Ми можемо опинитися у такому варіанті майбутнього, в якому світ буде небезпечний для всіх», — Олександра Матвійчук на зустрічі Ялтинської європейської стратегії

У Києві відбулася 18-та щорічна зустріч Ялтинської європейської стратегії «Майбутнє вирішується в Україні», що організована YES у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука. Голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук взяла участь у дискусійній панелі «Що працює у світі сьогодні і що треба змінити».

Крім Олександри, під час панелі виступили колишній Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, професор Стенфордського університету, американський філософ, економіст і публіцист Френсіс Фукуяма. Модерував дискусію ведучий телеканалу CNN Фарід Закарія.

«Головне питання нашого століття — як ми захистимо людей, їхні права та свободи. Чи можемо ми просто покладатися на право, чи маємо застосовувати зброю? Як захищати права тих, хто живе на окупованих територіях? Я завжди відповідаю, що якщо ви хочете захистити людей там — надайте Україні зброю, щоб вона могла захищатися. Я хочу нагадати, що розв’язувати питання століття — це не завдання України, а завдання міжнародного світового співтовариства. Оскільки цією війною Росія намагається переконати світ, що демократія і свобода — це не справжні цінності. 

Якщо не відновити міжнародний порядок, не зупинити Росію і не продемонструвати справедливість і правосуддя, це матиме негативні наслідки для всього світу. Ми можемо опинитися у такому варіанті майбутнього, в якому світ буде небезпечний для всіх, без жодних винятків», — підкреслила Олександра Матвійчук.

Назад
Попередня Наступна
buttons