13.06.2024

«Ми маємо включити ветеранок в ухвалення рішень про розвиток України». Олександра Матвійчук на Конференції з відбудови України в Берліні

Конференція з відбудови України в Берліні відбулася під гаслом «Об’єднані в обороні. Об’єднані у відновленні. Сильніші разом». Це продовження щорічної серії високорівневих політичних заходів, присвячених швидкому відновленню та довгостроковій реконструкції України з початку повномасштабної агресивної війни Росії проти України. 

Уряди, міжнародні організації, фінансові установи, бізнес, регіони, муніципалітети та громадянське суспільство зібралися разом, — понад 3400 учасників та учасниць, об’єднані спільним зобов’язанням зміцнювати стійкість України стільки, скільки буде потрібно.

Голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук взяла участь в дискусійній панелі «Інтеграція гендерного підходу та жіноче лідерство: забезпечення гендерно-орієнтованого та інклюзивного відновлення для України», звернувшись до її учасників та відвідувачів з промовою.

«Понад 60,000 жінок в Україні зараз захищають нашу країну. Ми маємо включити ветеранок в ухвалення рішень про розвиток України. Вони заслуговують на це. Ці жінки платять найвищу ціну, щоб захистити нашу країну, наш народ і наш демократичний вибір. Міжнародна спільнота повинна проводити гендерно-чутливий та інклюзивний процес відновлення та реконструкції. Це означає, що міжнародні донори та партнери мають включати жінок на всіх етапах планування, фінансування та реалізації процесу відновлення та реконструкції», — налогосила Олександра.

Human Dimension (Session 2.4): Gender Mainstreaming and Female Leadership: Ensuring Gender-Responsive and Inclusive Recovery for Ukraine at the Ukraine Recovery Conference URC in Berlin, 12.06.2024. ‘Fotografiert im Auftrag des Auswaertigen Amtes’

Основною метою конференції стала мобілізація подальшої міжнародної підтримки для відновлення, реконструкції, реформ та модернізації України. А саме — надання екстреної допомоги для негайних потреб, реалізацію швидких проєктів відновлення та створення привабливих умов для бізнесу з метою розблокування інвестицій приватного сектора в Україну, а також активну участь громадянського суспільства у процесі реконструкції.

Назад
Попередня Наступна
buttons