25.04.2023

Міжнародний трибунал за злочини агресії сигналізував би про те, що правосуддя є частиною глобального світу, – Олександра Романцова під час конференції у Парламенті Чехії

Міжнародний трибунал над Путіним за злочини агресії мав би важливе історичне значення – він би сигналізував про те, що правосуддя є частиною глобального світу, і стримав би інших потенційних агресорів від подібних кроків. Про це під час конференції «У пошуках справедливості для України», яка відбулася в стінах Парламенту Чехії, заявила виконавча директорка Центру громадянських свобод Олександра Романцова.

Участь у заході взяли українські високопосадовці та громадські діячі, а також представники чеської прокуратури, міністерства закордонних справ Чехії та голови обох палат парламенту Чехії.

«Ми бачимо, що відсутність правосуддя лише збільшує масштаби злочинів. Окрім того, з’являються нові: Росія викрадає цивільних, чинить кіберзлочини та злочини пропаганди. Міжнародний трибунал був би хорошим прикладом, що не може бути нормою кидати всі ресурси країни не на розвиток, а на агресивну загарбницьку війну. Його створення – це складний історичний крок, але сформувався запит не лише в українського суспільства, а й міжнародної спільноти, щоб з’явився механізм правосуддя відповідно до сучасних викликів», – заявила Олександра Романцова.

Назад
Попередня Наступна
buttons