02.12.2021

Міжнародний день боротьби за скасування рабства

2 грудня  1949 року Генеральною Асамблеєю ООН прийнято Конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами. Основна мета – заборона рабства і примусової праці, заборона торгівлі людьми,  сексуальної експлуатації та практики примусових шлюбів.

Ратифікувавши конвенцію про боротьбу з торгівлею людьми і з експлуатацією проституції третіми особами 1955 року, а також Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод 1997 року, Україна взяла на себе визнати зобов’язання, заборони рабства і примусової праці які мають абсолютний характер і поряд з правом на життя та забороною катування підпадає під особливо ретельний контроль з боку держави.

За даними Міжнародної організації праці, на сьогодні у світі близько 40 млн людей є жертвами сучасних форм рабства, включаючи 24,9 млн жертв примусової праці та 15,4 млн жертв примусових шлюбів.

За даними Міністерства соціальної політики України кількість осіб, які постраждали від торгівлі людьми у 2020 році становить 131 осіб, із них 33 жінки, 96 чоловіків і 2 дітей. Із 131 людей 129- громадяни України, 2 -іноземці. 113 осіб постраждали від внутрішньої торгівлі людьми, 18 осіб- від транскордонної торгівлі людьми. 

Пам’ятаєте, щоб не стати жертвою торгівлі людьми завжди будьте на поготові, перевіряйте інформацію про потенційного роботодавця за кордоном і в Україні, а у разі будь-яких проблем звертайтесь до компетентних органів.

Назад
Попередня Наступна
buttons