10.12.2021

День прав людини

10 грудня 1948 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію з прав людини, цього дня міжнародна спільнота відзначає День прав людини.

Загальна декларація є першим універсальним міжнародним актом з прав людини. Саме завдяки цьому документу розпочалась ера ідеології та цінності прав людини, яка сприяла укладанню конвенцій, пактів, декларацій та протоколів з прав людини. Цей унікальний за історичним  значенням для післявоєнної Європи документ проголошує що “всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах. Вони наділені розумом і совістю і повинні діяти у відношенні один до одного в дусі братерства.”

Традиційно вже шостий рік поспіль з нагоди цієї пам’ятної дати Правозахисний порядок денний проводить правозахисну НеКонференцію.

Цього року у зв’язку з covid заходами ми провели правозахисний захід в форматі онлайн. Нашими партнерами по організації онлайн-дискусій стали більше 40 правозахисних та благодійних організацій. НеКонференці залучила як і експертів громадянського суспільства, волонтерів, публічних інтелектуалів так і юристів, представників органів державної влади.

Ми організували 15 онлайн-панелей по різних тематичних напрямках на найбільш актуальні теми 2021 року: права жінок та перспективи ратифікації Стамбульської конвенції, реформа поліції, безпеки активістів, захисту персональних даних, питанням перехідного правосуддя, екологічного права, прав ВПО, соціальної роботи зі студентами з ОРДЛО, прав етнічних меншин та корінних народів, судової реформи, питанням історичної пам’яті та політикам пам’яті.

Назад
Попередня Наступна
buttons