06.12.2013

МАРШ МІЛЬЙОНІВ МОНІТОРИТИМЕ МІЖНАРОДНА ГРУПА СПОСТЕРІГАЧІВ

Завтра група громадського спостереження “ОЗОН”, яка здійснює моніторинг за мирними зібраннями по всій країні, вийде на спосереження за Маршом мільйонів – “ЄВРОреволюцією”, який призначений на 12.00. Збір – на Майдані Незалежності.

Всього у спостереженні візьме участь 35 активістів із трьох країн – України, Росії та Білорусі. Це будуть як досвідчені монітори, так і ті, хто пройшов підготовку протягом попередніх кількох днів, відгукнувшись на заклик ініціативної групи ЄвромайданSOS (facebook.com/EvromaidanSOS).

Моніторинг здійснюватиметься групами по кілька осіб, передусім біля найбільш “гарячих точок” Євромайдану – адміністративних будівель (Адміністрація Президента, Київміськдержадміністрація, Кабінет Міністрів, Верховна Рада), а також на Майдані Незалежності, Європейській та Михайлівській площах, біля Генпрокуратури, на основних транспортних “артеріях”, що ведуть до Майдану.

Зауважимо, що моніторинг мирних зібрань (особливо тих, які перебувають у “зоні ризику”  з точки зору можливості провокацій) – це світова практика (діє в США, країнах ЄС), яка  передбачена, зокрема, принципами ОБСЄ та покликала сприяти реалізації права на свободу мирних зібрань. Група громадського спостереження “ОЗОН” – це перша інституційна спроба реалізації моніторингового механізму в Україні.

8 грудня наші активісти будуть в епіцентрі подій, повідомлятимуть про всі найважливіші деталі генштаб, який своєю чергою буде оперативно висвітлювати все найголовніше на ФБ-сторінці ОЗОНу facebook.com/OZON.monitoring

“В полі” ви зможете впізнати групу громадського спостереження “ОЗОН” завдяки жовтим жилетам із чорними написами “Група громадського спостереження “ОЗОН”. А за кілька днів ті, кому важливо буде максимально точно відтворити картину подій 8 грудня, зможе зробити це завдяки детальному звіту, який “ОЗОН” розповсюдить у мережі.

Назад
Попередня Наступна
buttons