29.10.2019

Координаторка Правозахисного порядку денного розповіла про міфи про Римський статут на круглому столі при комітеті Верховної ради

⚫️ Координаторка Правозахисного порядку денного розповіла про міфи про Римський статут на круглому столі при комітеті Верховної ради з питань правоохоронної діяльності, а також нагадала що справедливості чекають жертви цих злочинів.

Сьогодні в будівлі парламенту зібралися експерти та правозахисники, щоб обговорити Римський статут і захист прав і свобод громадян України в разі його прийняття. На жаль, в українському суспільстві і медіа досі існує безліч міфів і помилок у трактуванні як самого Римського статуту, так і діяльності Міжнародного кримінального суду в цілому. Ряд політиків і чиновників стверджують, що ратифікація цього міжнародного договору може бути небезпечна для українських військовослужбовців і в цілому для національних інтересів України, проте здебільшого така думка необгрунтована.

Раніше, Правозахисний порядок денний сформував довідку, в якій представлені типові міфи про Римський статут і розбір цих міфів з точки зору міжнародного і національного права. Сьогодні Марина Лиличенко (Marina Lilichenko), та наші колеги з правозахисної спільноти укотре спростувала ці помилки.

Ми переконані, що ратифікація Римського статуту й участь у Міжнародному кримінальному суді не тільки не створює загроз для України, а й навпаки, забезпечує додаткову безпеку в питаннях зовнішньої агресії і залученні до відповідальності воєнних злочинців, багато з яких до цих пір не понесли належного покарання.

Детальніше:

Назад
Попередня Наступна
buttons