29.01.2020

Ініціатива ЦГС запустила акцію термінової допомоги “Врятуємо Джеміля Гафарова”

31 січня відбудеться суд за поданим адвокатом Джеміля Гафарова позовом проти керівництва СІЗО у Сімферополі, яке відмовляло тяжкохворому Джемілю Гафарову у проведенні медичного обстеження.

Джеміль Гафаров обвинувачений у сфабрикованій справі у “тероризмі”. Він був затриманий 27 березня 2019 під час масових арештів кримських татар. Ще до взяття під варту Джеміль Гафаров мав інвалідність та хронічне захворювання нирок четвертого ступеня.

При такій хворобі навіть за російськими законами заборонено тримати людину в СІЗО. Натомість він знаходиться за гратами більше дев’яти місяців. Адвокат прямо стверджує, що його підзахисний перебуває в критичному стані, який становить загрозу життю Гафарова.

⁉️ ЩО РОБИТИ?

Ініціатива #PrisonersVoice (раніше #SaveOlegSentsov) запускає акцію термінової допомоги для порятунку Джеміля Гафарова! Ми вимагаємо припинити знущання над хворою людиною в СІЗО, провести належний медичний огляд та змінити запобіжний захід на домашній арешт.

Ми закликаємо усіх небайдужих долучитися до акції, роздрукувати підготовлений шаблон листа, підписати його та відправити на вказані у тексті адреси.

➡️ Текст листа можна завантажити за посиланням.
https://goo-gl.su/qzK5

Для швидкості ви можете також продублювати листи електронною поштою:

♦️ Інтернет-приймальня Генеральної прокуратури Російської Федерації
https://goo-gl.su/qwp5rcpw

♦️ Інтернет-приймальня Федеральної служби виконання покарань Російської Федерації
https://goo-gl.su/Q3184

♦️ Інтернет-приймальня Уповноваженої з прав людини в Російській Федерації
https://goo-gl.su/NQXuz

Назад
Попередня Наступна
buttons