13.09.2023

Група громадського моніторингу «ОЗОН» набирає волонтерів у різних містах

Група громадського моніторингу «ОЗОН» оголошує другий Національний моніторинг укриттів, адже на носі непростий осінньо-зимовий період. Тому ініціатива шукає волонтерів у різних містах України, які зможуть перевіряти локальні укриття та звітувати. 

Навесні моніторингова ініціатива Центру громадянських свобод «ОЗОН» опублікувала результати першого моніторингу укриттів, який показав багато проблем в організації захисту населення. Тим часом розпочинається осінньо-зимовий період, а влада готується до можливих масованих ракетних ударів по містах та інфраструктурі. В цьому контексті відчинені, доступні та облаштовані укриття — безпекова база.

Ініціатива розпочинає Національний моніторинг укриттів, аби перевірити, чи готові до осінньо-зимового періоду бомбосховища. Волонтерів шукають у Києві, Миколаєві, Одесі, Запоріжжі, Черкасах, Львові, Хмельницькому, Вінниці, Полтаві та інших містах. В кожному з населених пунктів прагнуть зібрати команду з мінімум 10 молодих і активних людей. Їхня задача — розбиватися на групи та продивлятися близько 5% укриттів на місці. 

«Розпочинається осінь, тож ми маємо бути чесні та свідомі перед тими загрозами, які наближаються. Масовані ракетні обстріли, удари по критичній інфраструктурі — це те, про що вже кілька місяців говорять експерти та до чого готується влада. Ми маємо перевірити, чи готові до обстрілів укриття, а як ні — то “показати” на це пальцем. 

В нас досі не працює (а вірніше — призупинений) інститут контролю, відповідно, немає цього й у сфері захисних споруд. Тому зʼявляється потреба в громадському контролі, який виявить всі проблеми й чесно про це заявить владі. Разом зможемо вплинути на стан укриттів у містах. Адже бути в безпеці — право кожного», — зазначає проєктна менеджерка Центру громадянських свобод Іванна Мальчевська.

Якщо ви хочете долучитися до спільноти волонтерів та провести моніторинг захисних споруд у своєму місті чи селищі — заповнюйте форму

Назад
Попередня Наступна
buttons