30.07.2024

Лагідна адаптація України до вимог ЄС. Для активістів провели тренінг на тему «Персональні дані на шляху до євроінтеграції»

24 липня в Києві відбувся тренінг «Персональні дані на шляху до євроінтеграції. Поради для активістів», організований Центром громадянських свобод спільно з Лабораторією цифрової безпеки. Основною темою стала адаптація українського законодавства до європейських стандартів.

Зі стартом перемовин про вступ України до Європейського союзу розпочався поступовий процес адаптації вітчизняного законодавства до вимог ЄС. Одним з ключових пунктів у цьому процесі стануть і питання, які стосуються прав людини. Тому Центр громадянських свобод розпочав серію тематичних фахових тренінгів про права людини у контексті євроінтеграції — це перший з них.

Захід провела Тетяна Авдєєва, старша юристка Лабораторії цифрової безпеки. Основну увагу пані Тетяна приділила зокрема Загальному регламенту про захист даних (GDPR), а також принципам дотримання прав людини у сфері обробки персональних даних. Учасниками ж стали представники громадянського суспільства, активісти та усі зацікавлені люди, які хочуть реалізовувати тематичні волонтерські та / або громадські ініціативи.

З ними обговорили питання свідомого та безпечного користування соціальними мережами та месенджерами, зокрема питанням видалення контенту, блокування акаунтів, модерації груп і спільнот та цифрової безпеки організації та команди, фішингу та інших ризиків. Розібралися в основних європейських нормативних актах, правилах правомірної обробки даних, правах суб’єктів персональних даних, а також особливостях використання соціальних мереж та технічних систем, таких як штучний інтелект.

Також учасники дізналися про необхідність впровадження політик в організаціях стосовно обробки персональних даних, обговорювали їх зміст, отримали корисні поради та рекомендації для безпечного та законного поводження з персональними даними в контексті євроінтеграції.

Назад
Попередня Наступна
buttons