22.04.2022

Діти-волонтери з України попросили Папу Римського врятувати Маріуполь, – Євромайдан SOS

Маленькі волонтери Євромайдану SOS Софія та Анна передали Папі Римському звернення ініціативи із проханням врятувати людей з оточеного російськими військами Маріуполі.

Пам’ятна зустріч наших послів доброї волі з Папою відбулася 20 квітня під час загальної аудієнції, на яку потрапили українські біженці, що їх прийняла греко-католицька дієцезія італійського містечка Казерта. Софія зі словами «Україна! Маріуполь!» віддала нашого листа в руки Його Святості. 

 У листі волонтери Євромайдан SOS  звертаються із проханням до Папи допомогти врятувати людей у Маріуполі. Для того, щоб евакуювати людей із облоги потрібні безпечні гуманітарні коридори. Це дозволить вивезти понад сто тисяч людей, які досі перебувають у зруйнованому російськими військами місті, і, зокрема, мирних мешканців і поранених, які тижнями знаходяться без води та сонця під російськими бомбардуванням у підземеллях заводу «Азовсталь».

“Я щаслива, що моя дитина – українка. І після того, як вдалося її евакуювати, вона не могла залишитися осторонь і вирішила допомогти своїй країні тим, чим може”, – зазначила Наталія Ящук, мама маленької Софії.

Вона також подякувала представникам місцевої релігійної громади, які зголосилися підтримати таку ініціативу і зробили все для того, щоб організувати зустріч українських дітей з Папою. “Сердечно дякую отцю Ігорю Данильчуку, єпископу П’єтро Ланьєзе та пані Софії за організацію цієї зустрічі, за підтримку, яку вони надали вимушеним переселенцям з Україні”, – додала вона.

Тепер, за словами Наталії Ящук, ми чекаємо відповіді від Папи та сподіваємося, що вона буде позитивною і позиція Святого Престолу стане важливою для порятунку людських життів.

Лінк на текст Звернення:  https://bit.ly/3k0Z9yH

Назад
Попередня Наступна
buttons