13.09.2023

Делегація депутатів Бундестагу зустрілася з Центром громадянських свобод, щоб обговорити порушення прав людини як наслідок російського вторгнення

11 вересня міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок зустрілася з президентом Зеленським і закликала Путіна повернути вивезених з України дітей. А цього тижня в Київ з візитом завітала делегація депутатів Бундестагу від різних політичних груп та аналітикиня центру Zentrum Liberale Moderne, щоб зустрітися з різними правозахисники організаціями, зокрема з Центром громадянських свобод.

Делегація включала представників найбільших політичних партій Бундестагу СДПН (Соціал-демократична партія), ХДС (християнсько-демократична), ВДПН (Вільна демократична партія), Die Grünen (Зелені), які з 24 лютого 2022 року цілковито виступають за підтримку суверенітету нашої держави, принципу непорушності кордонів і дотримання норм міжнародного права.

Найбільшу політичну партію Бундестагу, СДПН, на зустрічі представляла депутатка Даніела де Ріддер (Dr. Daniela De Ridder). Вона — спеціальна представниця Парламентської асамблеї ОБСЄ у справах Східної Європи, у межах мандату фокусується на питанні дотримання прав людини та злочинах РФ в Україні. Та Джо Вайнґартен (Dr. Joe Weingarten) – депутат Бундестагу від СДПН, постійний член комітету з питань оборони й комітету з питань культури; заступник члена комітету з питань економіки; постійний член ПА НАТО і член німецької делегації у ПА ОБСЄ. Виступає за активну роль Німеччини в НАТО і ЄС.

Делегати представили позиції своїх політичних партій щодо війни в України, а щоб об’єктивно оцінити став справ, зустрілися з представниками українських правозахисних організацій. Центр громадянських свобод представляв Роман Неколяк, координатор міжнародної взаємодії. Аріє Мора, експерт ULAG. Зера Козлієва, експертка, старший юрист Truth Hounds. Ксенія Корнієнко — юрист Регіонального центру з прав людини. Олена Куваєва — юрист Центру стратегічних судів УГСПЛ. Основні питання, які цікавлять німецьку делегацію у цій сфері: порушення прав людини як наслідок російського вторгнення, захист прав дитини та захист прав жінок.

Візит депутатів до Києва є знаком солідарності Берліна. Берлін хоче допомогти Україні, яка минулого року подала заявку на вступ до Європейського Союзу, у досягненні прогресу у підвищенні верховенства права, боротьбі з корупцією і наближенні до європейських стандартів.

Назад
Попередня Наступна
buttons