25.10.2023

«Цього року, можливо, не буде таких масованих ударів по енергоструктурі», – Михайло Саава для Голосу Америки

Як зазначив Володимир Зеленський під час зустрічі у Києві зі спеціальним представником Сполучених Штатів з економічного відновлення України Пенні Пріцкер, українська сторона розраховує на активне залучення американського бізнесу до довгострокових проєктів. Але особливо важлива участь західних партнерів у реконструкції української енергетичної системи. Свій коментар для Голосу Америки залишив експерт Центру громадянських свобод і доктор політичних наук Михайло Савва.

Правозахисник впевнений, що цієї осені та взимку західна підтримка України може забезпечити захист від російських атак по інфраструктурних енергетичних об’єктах. А візит голови ОБСЄ та спецпредставника Сполучених Штатів до України необхідний для того, щоб американська сторона для себе розібралася в українській ситуації.

«Цього року, можливо, не буде таких масованих ударів по енергоструктурі, бо у Міжнародному кримінальному суді триває процес про обстріл українських об’єктів з боку Росії. Це має бути стримуючим чинником для Росії. Якщо обстріли й будуть, то очевидно, що не такі “цілеспрямовані”, як минулої осені.

Сучасне озброєння – це основне, що дозволить Україні виграти війну, але деякі західні союзники, на жаль, бояться активніше постачати зброю в Україну. Тут треба говорити саме про страх з їхнього боку, страх спровокувати Росію.

Саме для того, щоб розібратися у ситуації та подивитися на неї зсередини, і приїжджають представники західних держав та організацій до України, оскільки Україна зацікавлена не у короткострокових, а довгострокових проєктах із багатьма партнерами», – вважає Михайло Сава.

Назад
Попередня Наступна
buttons