28.02.2024

Центр громадянських свобод зустрівся з представниками громадянського суспільства Берліну для розвитку співпраці

20-21 лютого у Берліні відбувся воркшоп за участю 30 представників та представниць громадянських суспільств Києва та Берліна. Вони зібралися для обміну досвідом та розвитку співпраці в межах міського партнерства Берлін-Київ.

Щоб залучити громадянське суспільство обох міст до розвитку нового міського партнерства та сприяти взаємному налагодженню контактів, Фонд Конрада Аденауера в Україні, німецька ГО Austausch e.V. та канцелярія Сенату Берліна організували дводенний семінар, на який запросили  берлінські та київські асоціації, неурядові організації та активістів.


Робота в межах воркшопу відбувалась за наступними ключовими темами:

  • Інклюзивне місто: перспективи партисипативного міського розвитку та інтеграції соціально незахищених верств населення;
  • Майбутнє життя в мегаполісі: інновації, диджиталізація, адміністрування та місто;
  • Економічний розвиток та модернізація міст: соціальне підприємництво/стартапи, економіка та реконструкція.

Від Центру громадянських свобод участь взяв координатор інформаційно-адвокаційних кампаній Святослав Рубан. Він наголосив на важливості роботи з жертвами та свідками воєнних злочинів, які перебувають в Берліні, а також протидії російській пропаганді в місті. Також розповів про результати моніторингу укриттів групою громадського моніторингу ОЗОН Центру громадянських свобод.

За результатами заходу учасники готують декларацію з рекомендаціями щодо можливостей співпраці між громадянським суспільством Києва та Берліна, яка буде представлена Сенату Берліна та Київській міській адміністрації.

Назад
Попередня Наступна
buttons