20.01.2024

Центр громадянських свобод зібрав друзів та партнерів на традиційний Щедрий вечір. ФОТОРЕПОРТАЖ

У п’ятницю, 19 січня, відбулася зустріч, яку з року в рік організовує Центр громадянських свобод для друзів та партнерів — Щедрий вечір. На цій зустрічі її учасники та учасниці неформально спілкуються, підбиваються підсумки року, що минув і говорять про рік прийдешній. Захід відкрила очільниця Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук з промовою, де наголосила на необхідності єдності у майбутньому.

«Це ілюзія, що війна об’єднує. Війна об’єднує лише на самому її початку, потім починаються такі розломи за різними ознаками, які загрожують розірвати країну як соціальний організм. Соціологи вважають, що основний критерій роз’єднання суспільства — це різний досвід проживання цієї війни. І я зараз не кажу про поділ на військових, цивільних та біженців. Все набагато складніше. Люди з протилежними точками зору не спілкуються, вони намагаються викричатися. Люди зболені та дуже категоричні, вони розрізняють лише чорне та біле, б’ють по тим, до кого можуть дотягнутися, і легко викреслюють людей та цілі групи виключно на підставі емоційної реакції на ту чи іншу подію. Але ми не маємо розкоші так ставитися одне до одного під час геноцидальної війни, війни на знищення. Наше завдання — зшивати країну», — зазначила Олександра Матвійчук.

Одним з найяскравіших моментів заходу став гостро соціально відповідальний вертеп, організований студентами НаУКМА. Частину з зібраних коштів його учасники передають фонду «Взаємодопомога НаУКМА». Більше про те, як усе було — у світлинах авторства Інни Бондаренко.

Назад
Попередня Наступна
buttons