06.06.2024

Центр громадянських свобод став ціннісним партнером артбуку з історіями дітей війни від Gen.Ukrainian

Організація Gen. Camp випустила артбук CRYONES з історіями дітей, які пережили війну. 1 червня в книгарні Сенс відбулася презентація. Всі кошти з продажу книги йдуть на психологічну реабілітацію українських дітей, що постраждали від російської агресії. А Центр громадянських свобод став ціннісним партнером видання.

Команда реабілітаційного табору Gen. Camp допомагає дітям впоратися з наслідками війни та пережити власні травми. В межах програми «Захищені любов’ю» вони проходять важливі етапи психотерапії та створюють засоби саморегуляції, щоб самотужки працювати з почуттями в час загострення стану. Наприкінці програми організатори задокументували історії маленьких героїв, які, зустрівшись з труднощами,  сміливо стали до боротьби та перетворили найбільші страхи на власну силу. Всі вони увійшли в артбук CRYONES.

«Ціннісним» партнером видання виступив Центр громадянських свобод: «Центр громадянських свобод уже 10 років документує воєнні злочини у ході російської збройної агресії. Автори цієї книги роблять те саме, тільки у свій, дитячий, самобутній спосіб. Ми маємо підтримувати подібні проєкти, щоб забезпечити справедливість усім жертвам міжнародних злочинів», – розповідає виконавча директорка організації Олександра Романцова.

Також у книжці крім історій, дитячі малюнки поєднані зі світлинами авторства Костянтина та Влади Ліберових. Ціна книги – 5000 гривень. Усі кошти з продажу направлять на психологічну реабілітацію українських дітей, що постраждали від жахів війни. Придбати CRYONES можна буде в книгарні та інтернет-магазині «Сенс». 

«Страшно уявити, яке покоління може вирости, якщо ми не допоможемо дітям інтегрувати свій болісний досвід – адже саме пережиті в дитинстві події формують рішення майбутніх дорослих. Я впевнена, що наші діти здатні не тільки пережити свої трагедії, а й вирости сильними, здоровими і щасливими людьми, які змінять світ на краще. Вони продовжують малювати, мріяти та створювати – навіть у найважчі часи. У них достатньо відваги та стійкості, щоб власним прикладом доводити: сила духу може долати найскладніші випробування», – ділиться засновниця ГО Gen. Ukrainian Оксана Лебедєва.

Назад
Попередня Наступна
buttons