10.06.2024

Центр громадянських свобод долучився до онлайн-курсу PILPG з постконфліктного врядування для України

3-7 червня 2024 року організація Public International Law & Policy Group (PILPG) провела серію онлайн-лекцій щодо відбудови країни з міжнародними експертами та українськими гостьовими спікерами — програма була спеціально розроблена для українських вишів. З гостьовою лекцією для студентів виступив зокрема координатор з міжнародної взаємодії Центру громадянських свобод Роман Неколяк.

Курс охопив різні теми, пов’язані з довгостроковою постконфліктною відбудовою країни — задля того, щоб у наступного покоління були навички, необхідні для ефективного вирішення нових викликів. Теми курсу включали постконфліктне управління, реінтеграцію переміщених осіб та колишніх учасників бойових дій, збереження культурної спадщини, активізацію участі громадянського суспільства та сприяння національній єдності.

Спікерами п’ятиденного  курсу стали Senior Peace Fellows PILPG та асоційовані експерти з досвідом роботи у сферах міжнародного права, постконфліктного державного будівництва та постконфліктного управління. Координатор з міжнародної взаємодії Центру громадянських свобод Роман Неколяк та голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська виступили з гостьовими лекціями для українських студентів.

Роман розповів про «Роль громадянського суспільства в постконфліктних державах та в Україні», у якій описав крім іншого права меншин, постконфліктні реформи безпекового та військового секторів та реформування економіки після війни.

Студенти курсу представляють провідні університети України, включаючи Національний університет «Києво-Могилянська академія», Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Львівський національний університет імені Івана Франка та Національну юридичну академію імені Ярослава Мудрого в Одесі. Матеріали курсу доступні для всіх українських студентів і молодих фахівців, які цікавляться темами права, міжнародного права та питань управління, і які прагнуть поглибити свої знання про постконфліктне управління та правосуддя перехідного періоду в контексті України.

«Центр громадянських свобод радий сприяти підготовці нового покоління фахівців у сфері постконфліктного врядування», — зазначає Роман Неколяк.

Public International Law & Policy Group – це міжнародна юридична фірма, що працює pro bono і спеціалізується на мирних переговорах, постконфліктних конституціях та правосудді перехідного періоду. PILPG працює як неприбуткова міжнародна юридична фірма, що надає безплатну юридичну допомогу своїм клієнтам, серед яких уряди, недержавні організації та групи громадянського суспільства по всьому світу.

Назад
Попередня Наступна
buttons