02.06.2023

Бранч з Оленою Розвадовською: правозахисниця на варті захисту прав дітей

1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, у Київській школі прав людини та демократії відбувся бранч, гостею якого була Олена Розвадовська.

І це – дуже символічно. Адже Олена вже роками захищає права дітей. Колись вона працювала в офісі уповноваженого Президента України з прав дитини, потім самотужки займалася захистом прав дітей та різними ініціативами для малечі з прифронтових територій, а у 2019 заснувала власний фонд – Голоси дітей.

Фонд надає підтримку дітям, які постраждали внаслідок бойових дій. Його місія звучить так: «Жодна дитина не повинна залишатися віч-на-віч із травмою війни».

«Я не вірю у правозахисників, які не виїжджають “в поля” і не торкаються землі», – каже Олена. І додає, що важливо напряму спілкуватися з людьми. А ще вона переконана, що «суть роботи правозахисника у тому, щоб завжди триматися своєї дороги, навіть коли вона непроста».

У 2022 році, вже після повномасштабного вторгнення, Олена консультувала творців фільму «Будинок зі скалок» – документальної стрічки, у якій йдеться про сиротинець в Лисичанську і яку номінували на премію «Оскар». Тож про проблеми інтернатів ми теж говорили чимало, а ще про бюрократію, яка подекуди місяцями змушує чекати дітей, аби ті потрапили у сім’ю.

Дякуємо Олені та її команді за їхню роботу, яка є справді складною, особливо морально, але такою важливою.

Назад
Попередня Наступна
buttons