21.08.2018

Акція солідарності з Олегом Сенцовим

Центр Громадянських Свобод спільно з PEN Ukraine організували акцію солідарності з режисером та письменником Олегом Сенцовим.

Сестра Сенцова розповіла, що Олег втрачає надію, у те, що звільнення наближається. Що нам вдастся створити необхідний тиск та звільнити українських політв’язнів.

«Ми не можемо опускати руки, поки Олег продовжує бій. Це було б зрадою як Олега, так і людей, які докладають таких величезних зусиль, щоб реалізувати його звільнення», – додала вона.

21 серпня об 11.00, на 100-й день голодування режисера і письменника Олега Сенцова, PEN Ukraine спільно з Center for Civil Liberties проведе акцію біля Посольства Росії в Києві.

Ми закликаємо приносити на акцію свої листи до Олега. Під час акцій біля посольств ми будемо читати наші листи та його оповідання.

Акція «Солідарність з Олегом Сенцовим» стане частиною міжнародної ініціативи, започаткованої PEN International.

Нагадаємо, що 14 серпня Міжнародний ПЕН оголосив марафон написання листів на підтримку Олега Сенцова.

До 20 серпня ви маєте можливість долучитися до міжнародного марафону листів PEN International. Для цього надішліть свої листи Олегу на адресу: aurelia.Dondo@pen-international.org.

21 серпня всі листи будуть роздруковані й принесені до посольств Росії в різних країнах.

Свої листи підтримки Сенцову в рамках акції, зокрема, написали кінорежисери Кен Лоуч, Майк Лі, Том Стоппард, актор, письменник і телеведучий Стівен Фрай, письменники Світлана Алексієвич, Ієн Ренкін, Марґарет Етвуд та Ніл Ґейман.

Символом міжнародної акції «Солідарність з Олегом Сенцовим» стане колючий дріт, тож закликаємо використовувати його на плакатах, футболках і приносити на саму акцію.

Окрім України та Великої Британії, акції «Солідарність з Олегом Сенцовим» одночасно відбудуться в Кенії, Швеції, Данії та Сполучених Штатах Америки. В Україні до Києва приєдналися Вінниця та Львів.

Подія в Лондоні: https://www.facebook.com/events/2740731575967727/

Подія у Вінниці: https://www.facebook.com/events/222194928460333/

Подія у Львові: https://www.facebook.com/events/520230691753534/

Контактна інформація: ukraine.pen@gmail.com.

#FreeSentsov #SaveOlegSentsov

Назад
Попередня Наступна
buttons