30.10.2021

Акція «Свободу політв’язням Кремля»: бранцям подарували жовто-блакитні серця

30 жовтня під парковим мостом на Майдані Незалежності за ініціативи Олега Сенцова відбулась акція «Свободу політв’язням Кремля», в якій взяли участь колишні політв’язні й заручники Кремля, їх рідні, представники Меджлісу кримськотатарського народу, правозахисних організацій та громадські діячі.

Зокрема, на сцені пролунали виступи Ахтема Сеітаблаєва, Ігора Козловського, Антона Кориневича, Рефата Чубарова та Ахтема Чийгоза. Учасники акції висловловили рішучий протест проти свавільних затримань, що сьогодні відбуваються на території тимчасово окупованого Криму та озвучилт вимогу – активізувати будь-які дії, що направлені на пришвидшення визволення всіх незаконно затриманих Російською Федерацією, зокрема, кримських бранців.

На підтримку в’язнів Кремля на мосту розмістили банер.

Крім того, кожен охочий зміг долучитися до акції єдності, прікріпивши до одягу жовто-блакитні сердечки з іменами бранців Кремля. По закінченні акції ці наліпки “від серця” перенесли на стенд з написом “Свободу політв’язням”.

Наразі на тимчасово окупованих територія України та в Росії в неволі перебуває більше 400 українських заручників. Здебільшого, вони – люди з загостреним почуттям справедливості, з яких зробили «екстремістів»,«терористів», «диверсантів» та «шпигунів».

Організатори заходу: ПЛАТФОРМА ЗВІЛЬНЕННЯ ПОЛІТВ’ЯЗНІВ, ДП «Кримський дім», Меджліс кримськотатарського народу та кампанія Prisoners Voice

Назад
Попередня Наступна
buttons