24.01.2018

У рамках  зимового марафону #РіздвоЗаГратами українці написали тисячі листів політв’язням

У рамках оголошеного Євромайданом SOS зимового марафону написання листів #РіздвоЗаГратами українці відправили в’язням Кремля тисячі листів. Маленька частина прийшла на адресу офісу Центру громадянських свобод – це 200 привітальних листівок та 80 листів для громадян України, яких було ув’язнено за політичними мотивами в Криму та Росії.

Із закликом підтримати зимовий марафон та поділитися із політв’язнями теплом новорічних та різдвяних свят звернулися нещодавно звільнений заступник Меджлісу Ахтем Чийгоз, дисидент Мирослав Маринович, публіцист та телеведучий Віталій Портников, письменник Андрій Курков, співачка та журналістка Саша Кольцова, правозахисниця Олександра Матвійчук, журналіст Антон Наумлюк та інші.

Зимовий марафон підтримали небайдужі люди по всьому світу, листи надходили із Чехії, Естонії, США, Франції, Канади, Німеччини тощо.

Завершено цьогорічний зимовий марафон, але лишається потреба писати листи.

На даний час в ув’язнені Кремля за політичними мотивами знаходяться вже понад 60 громадян України.

Кожен отриманий ними лист – це коротка подорож на свободу крізь грати і кілометри, це можливість подивитись на вільний світ нашими очима і відчути його у всіх барвах хоча б ненадовго. Час швидкоплинний, тож вісточки з волі дарують ув’язненим можливість хоча б частково дізнаватись, що відбувається навколо.

Листи є проявом людської солідарності, яка не має кордонів, і символічним підтвердженням,  що ми пам’ятаємо та боремося за кожну людину.

Листи є сигналом не тільки  для тих, хто зараз за ґратами, а і для тих, хто продовжує “шити” справи та виносити неправосудні вироки, що їх дії бачить і розуміє весь світ.

Усі отримані листи для політв’язнів, які перебувають у Росії, були передані офіційним шляхом до посольства України в Російській Федерації, листи для кримчан були передані волонтерам Центру громадянських свобод, які своїми каналами передадуть їх адресатам.

Детальна інструкція із написання листів та адреси знаходиться на сайті кампанії: http://letmypeoplego.org.ua/support/letter/

Євромайдан SOS висловлює величезну подяку усім, хто долучився до організації  та підтримав проведення зимового марафону.

Контакт для зв’язку: Яна Дорошенко, Центр громадянських свобод, тел. +38-067-568-78-76, lmpg.ukraine@gmail.com

п.с. на фото листівка із відповіддю учасникам марафону незаконного ув’язненого Олександра Костенка від ДАТА

 

Назад
Попередня Наступна
buttons