15.03.2014

МІЖНАРОДНА ШКОЛА З ПРАВ ЛЮДИНИ. КИЇВ, КІНЕЦЬ КВІТНЯ

Концепція прав людини стала основою спроби світового співтовариства оголосити «кінець історії воєн» і відкрити епоху стабільності у післявоєнний час. Сьогодні ця концепція, а разом з нею, і хитка рівновага, навіть у межах Європи, – під серйозною загрозою. Напевно, зараз немає на пострадянському просторі більш доречного місця для проведення Міжнародної школи з прав людини, аніж Київ. Саме в Україні руйнування міжнародно-правової системи відчувається особливо гостро. І саме в Києві протягом тижня – з 23 по 29 квітня – у спілкуванні з досвідченими правозахисниками та тренерами ви зможете здобути глибоке розуміння концепції прав людини: як її філософсько-світоглядної складової, так і практичного аспекту, – оволодіти технологіями та інструментами правозахисної та громадської діяльності .

Запрошуємо подавати заявки на участь у Міжнародній школі з прав людини лідерів, активістів, волонтерів правозахисних та громадських організацій, викладачів, журналістів, співробітників державних органів з захисту прав людини з України, Білорусі, Молдови, Росії, Вірменії, Грузії, Азербайджану, Казахстану, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Киргизії.

Школа включить в себе такі блоки:

• Основи концепції прав людини: історія, теорія, філософія;

• Огляд і практика застосування дій на захист суспільних інтересів (advocacy);

• Огляд національних і міжнародних механізмів щодо захисту прав людини;

• Ксенофобія і нетерпимість як найважливіший виклик концепції прав людини і сучасному світу ;

• Історія створення і розвитку правозахисного руху в Радянському Союзі і пострадянському просторі;

• Практика фандрайзингу, управління правозахисною організацією і лідерство в НГО;

• Просвітницькі дії та інструменти для роботи правозахисної організації;

• Солідарні дії правозахисників на пострадянському просторі.

Усі заняття в рамках Школи проводяться російською мовою, вільне володіння російською мовою є обов’язковим для всіх кандидатів.

Як подати заявку?

Для того, щоб взяти участь у Школі, необхідно:

1. Заповнити анкету: http://bit.ly/1pyn4Qm

2. Пройти телефонна співбесіда з представниками команди Школи.

Останній термін для подачі анкети – 6 квітня.

Всі учасники будуть повідомлені про результати відбору – до 10 квітня.

Які умови участі?

Всім учасникам, які пройшли конкурсний відбір, буде оплачений проїзд до Києва і назад (поїзд чи літак найбільш економічним тарифом), буде оплачено проживання та харчування на час проведення Школи, а також надано роздаткові матеріали.

Міжнародну школу з прав людини проводять Центр Громадянських Свобод (Київ) в рамках Международной Школы Прав Человека и Гражданских Действий. Міжнародна Школа Прав Людини і Громадянських Дій – спільна ініціатива ряду правозахисних організацій, в першу чергу, Московской Хельсинкской группыМеждународного Молодежного Правозащитного Движения, Свободного Университета, Центру Громадянських Свобод та ін.. Захід проходить за підтримки «Ефективне регіональне співробітництво та спільні платформи для громадянського суспільства країн Східного партнерства, Росії та країн Центральної Азії: захист і заохочення фундаментальних свобод в регіоні» за фінансової підтримки Європейської комісії.

Контакти:

Назарій Боярський: +380 (50) 411 20 42, InterSchoolHR@gmail.com

Анна Добровольська: +79102288449, InterSchoolHR@gmail.com

Назад
Попередня Наступна
buttons