26.01.2024

«Мета – сприяти формуванню правового світогляду». В межах Київської школи з прав людини провели тренінг для підлітків

26 січня керівниця Київської школи з прав людини та демократії Альона Бульба та координаторка проєктів Центру громадянських свобод Наталія Ящук провели тренінг на тему: «Що таке права людини? Чому вони важливі?» для учнів 8 класу НВК «Домінанта» (Київ).

«Мета нашого візиту до діток – це сприяти формуванню правового світогляду підлітків, який включав би систему теоретичних поглядів на права, і на цій основі формувати відповідну активну позицію підлітків у реалізації прав у житті», – зазначила Наталія Ящук.

Теоретичний і практичний матеріал тренінгу має на меті краще пізнати себе та інших, допомогти підліткам усвідомити глибинний зміст і суть прав людини й дітей, навчитися аналізувати, регулювати свою поведінку, ознайомитися з правилами та механізмом захисту прав людини. Крім того, Альона Бульба розповіла про розробку та затвердження важливого Основного закону нашої держави – Конституції України, а також наголосила на її історичній складовій формування.

«Наша зустріч була присвячена правам і обов’язкам кожної людини нашої країни. Ми не лише розповіли про права та обов’язки, а й про значущість таких важливих документів, як Загальна Декларація прав людини та Конвенція про права дитини. Наголосили на тому, як саме закони захищають і охороняють людей у нашій країні», – пояснює Альона Бульба.

Назад
Попередня Наступна
buttons