10.11.2023

Олександра Матвійчук переказала всю суму Премії імені Сахарова благодійному фонду «Голоси дітей»

Співзасновник і член правління фонду «Голоси дітей» Азад Сафаров на своїй сторінці у Фейсбук зазначив, що про добро треба розповідати. В цьому контексті він поділився тим, що голова Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук переказала фонду всю суму премії Сахарова, яку отримала від Європарламенту. Це понад 330 тисяч гривень.

«Олександра великий друг нашого фонду Голоси дітей. Вона була поруч ще коли ми тільки починали свій шлях і підтримує досі і порадами, і підготовкою до різних заходів. Олександра дуже скромна і не скаже нікому, що нещодавно перерахувала на “Голоси дітей” більше 330 тисяч гривень. Все до копійки вона віддала на психологічну допомогу дітям. Я просто хочу, щоб ви це знали. Про добрі вчинки варто говорити. Дякую тобі, Саша», — пише Азад Сафаров.

«Голоси дітей» — це благодійний фонд, який надає підтримку дітям та сімʼям, які постраждали від війни. Офіційно він зареєстрований у 2019 році правозахисницею Оленою Розвадовською та журналістом і режисером Азадом Сафаровим, та з 2015 року команда фонду працювала як волонтери на лінії розмежування Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, що минулого року премію імені Андрія Сахарова вручили народу України в особі президента та громадянського суспільства. У номінації зокрема згадали голову Центру громадянських свобод Олександру Матвійчук. Премія Сахарова за свободу думки — це щорічна відзнака Європейського парламенту, яка започаткована 1988 року.

Фото: The Ukrainians

Назад
Попередня Наступна
buttons