10.10.2023

Журналіста та письменника з Нової Каховки Сергія Цигіпу незаконно засудили до 13 років колонії

Волонтера та журналіста Сергія Цигіпу незаконно засудив окупаційний «верховний суд» Криму до 13 років колонії. Незаконний «вирок» винесли 6 жовтня за несправедливими звинуваченнями у так званому «шпигунстві».

Письменник, журналіст та волонтер з Нової Каховки вже майже півтора року перебуває в російській неволі. Він потрапив у заручники через свою активну проукраїнську позицію та волонтерську діяльність, адже Сергій Цигіпа допомагав співгромадянам їжею та ліками з початку повномасштабного вторгнення. Також Цигіпа продовжував свою журналістську діяльність, організував масову акцію спротиву окупантам.

Підконтрольний Росії «верховний суд» Криму виніс вирок ветерану АТО, керівнику ГО «Каховський плацдарм» Сергію Цигіпі — 13 років ув’язнення. Слухання проходило в закритому режимі, проте проросійські ЗМІ також повідомляють про вирок Сергію та опублікують його фото із засідання. 

«Сьогодні проголосили вирок. 13 років!!! Серце вщент, слів не має. Пишаюся тобою, мій незламний тато! Навіть за ґратами і під тортурами ти залишаєшся принциповим патріотом. My unbreakable dad proud of you!», — пише після винесення вироку у своїх соцмережах дочка волонтера Дарія Цигіпа.

Більше про справу Сергія Цигіпи читайте за посиланням.

Фото: сторінка «верховного суду Криму» в мережі ВКонтакте.
Назад
Попередня Наступна
buttons