26.09.2023

У Києві відкрилася виставка від Музею воєнного дитинства

Музей воєнного дитинства в Україні відкрив виставку в Польському Інституті, що представляє історії дітей, які мусили покинути свої домівки й переїхати за кордон, зокрема до Польщі. Виставка розповідає про їхнє життя до війни й показує, як вони адаптуються до нової реальності. Центр громадянських свобод також взяв участь у створенні експозиції, а фахівчиня у сфері захисту прав дитини та переможниця Національної правозахисної премії Олена Розвадовська збирала експонати.

Виставку абсолютно безплатно можуть відвідати всі охочі з 18 вересня до 9 жовтня за адресою: вулиця П. Сагайдачного 29-В. Години роботи: понеділок, середа і пʼятниця – з 10:00 до 17:00; вівторок і четвер – з 10:00 до 19:00. 

Музей воєнного дитинства – єдиний музей у світі, що документує свідчення людей, на дитинство яких вплинула війна. Діти, які пережили війну, є носіями унікального складного досвіду. Місія музею – дати їм голос у публічному просторі. Музей проводить виставки, де через історії та пов’язані з ними особисті речі розповідає про повсякденне життя в умовах війни.

«Наша виставка — про доброту і підтримку. Про взаємопідтримку сімей, які опинилися в надзвичайно складних умовах і були змушені приймати складні та швидкі рішення виїжджати. Про підтримку маленьких і великих громад. Про підтримку сусідніх країн і особливо Польщі, кордон із якою від початку повномасштабної війни перетнуло понад 11 мільйонів українських громадян. А також про те, що навіть вимушено перебуваючи закордоном, українські громадяни є частиною нашого суспільства», — ділиться директорка Музею Світлана Осіпчук.

Назад
Попередня Наступна
buttons