24.08.2023

Центр громадянських свобод зустрівся з лідерами громадських організацій з Сирії

До Києва завітали лідери сирійських громадських організацій Taher Hijazi та Madaniya, які зустрілися з колегами з української сторони. Гості поділилися своїм досвідом роботи під час воєнних дій в Сирії, зокрема щодо кейсів насильницького викрадення або свавільного затримання людей, деяких з яких вони не бачили вже понад 10 років. 

Колеги приїхали, щоб висловити нам солідарність і закликати світ не забувати про підтримку України. Серед лідерів організацій зокрема є ті, чиї родичі стали політв’язнями. Сирійські та українські активісти обмінялися досвідом своєї правозахисної діяльності. Так представники однієї організації поділилася, що задокументували понад 6000 випадків свавільних затримань та насильницького зникнення серед цивільного населення. 

З української сторони на заході були присутні голова Об’єднання родичів політв’язнів Кремля Ігор Котелянець, українська активістка та координаторка SEMA-Україна Ірина Довгань, координаторка родин цивільних увʼязнених Київської області та дружина цивільного увʼязненого Івана Дрозда Анна Муштукова, сестра цивільного увʼязненого науковця Літвінова Костянтина Євгенія Штенцель, адвокатка цивільних увʼязнених після 24 лютого 2022 року Юлія Богдан, координаторка проєктів Центру громадянських свобод Наталія Ящук.

Під час зустрічі організації дійшли висновку, що готові об’єднувати зусилля для покарання винних у здійсненні воєнних злочинів і для відновлення справедливості.

Назад
Попередня Наступна
buttons