13.06.2023

Дослідження майбутнього документування прав людини: основні моменти з RightsCon 2023

5-9 червня 2023 р., Коста-Ріка – RightsCon є провідним світовим самітом з прав людини в епоху цифрових технологій.

Виконавча директорка Центру громадянських свобод Олександра Романцова взяла участь у панелі «Майбутнє документування з прав людини» на цьогорічній конференції RightsCon, організованій HURIDOCS.

Учасники дискусії:

  • Карлос Альберто Гуадамус Ернандес, Miembro del Colectivo Nicaragua Nunca Más
  • Сем Грегорі, СВІДОК
  • Олександра Романцова (онлайн), Центр громадянських свобод
  • Бет Ван Шаак,посол США з особливих доручень з питань глобального кримінального правосуддя

Опис сесії:

Документування є центральним у роботі з правами людини, оскільки воно забезпечує, підтримує та формує механізми навколо різних форм правосуддя. Від пошуку відповідальності до забезпечення пам’яті документування надає докази та розповіді, невіддільної від правди, справедливості та зцілення. Минуло 40 років відтоді, як правозахисники вперше зібралися, щоб детально обговорити, як узгодити свою практику документування, і дослідити, як інформаційні технології можуть підтримувати таку роботу. Сьогодні ми продовжуємо стикатися з давніми проблемами прав людини, борючись із проблемами, що виникають. Документування залишається життєво важливим, а нові технології створюють як можливості, так і загрози роботі.

Мета сесії – розпочати дискусії, що спонукають до роздумів, які відображатимуть історію, поточний ландшафт і майбутнє документування прав людини. Метою розмови є не лише юридичні реєстри документування, а й етичні аспекти, технологічні можливості та соціально-політичні ставки. Разом з учасниками сесія опирається на досвід, аналізує обставини та визначає порядок денний документування прав людини.

Довідково:

RightsCon – провідний світовий саміт з прав людини в епоху цифрових технологій. У 2011 році Access Now провів перший в історії RightsCon. Відтоді RightsCon чергувався між п’ятьма континентами та зростав як у розмірах, так і в масштабах, щоб задовольнити потреби руху, що розвиваються.

Access Now некомерційна організація, заснована у 2009 році з місією захисту та розширення цифрових громадянських прав людей у ​​всьому світі.  Поєднуючи пряму технічну підтримку, стратегічну адвокацію, масове надання грантів і такі зустрічі, як RightsCon, вони борються за права людини в епоху цифрових технологій.

Назад
Попередня Наступна
buttons