07.06.2023

Це затирання слідів власних злочинів, – Олександра Романцова про підрив росіянами Каховської ГЕС

«Спочатку був Маріуполь, який нібито реконструйований, а насправді там були знищені докази воєнних злочинів. Сьогодні ми можемо припустити, що лівий берег Херсонщини, який зараз затоплений, це свідчення того, що окупанти таким чином насправді можуть приховувати наслідки воєнних злочинів, вчинених за пів року окупації: тортури, нелегальні місця утримування людей», – про це заявила виконавча директорка Центру громадянських свобод Олександра Романцова під час телемарафону «Єдині новини».

Також під час ефіру Олександра Романцова розповіла, чому світ не може швидко та однозначно відреагувати на підрив російськими військами Каховської ГЕС, а також навела приклади схожих ситуацій під час збройних конфліктів та воєн.

«Нам потрібно максимально зібрати всю технічну інформацію з місця події для експертизи та встановлення подій. Необхідно, щоб до розслідування цього злочину долучилося якомога більше міжнародних експертів», – зазначила експертка, та додала, що руйнування майна на окупованій території — це вже є порушенням міжнародного гуманітарного права.

Назад
Попередня Наступна
buttons