08.05.2022

Всесвітній день Червоного Хреста

Щорічно 8 травня відзначають Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, цей день був заснований в честь мецената Жана Анрі Дюнана (автор книги «Спогади про Сольферіно»), саме за його ініціативою почали працювати перші групи волонтерів, що надавали допомогу пораненим на територіях бойових зіткнень. Організація розпочала свою діяльність з 1863 року і продовжує існувати до сьогодні.

Головним завданням організації є допомога всім людям що стали жертвами воєнних конфліктів, а також жертвам стихійних лих та катаклізмів. Червоний Хрест працює в 176 країнах Світу, в тому числі і в Україні.

1993 року за рішенням Генеральної Асамблеї ООН товариство Червоного Хреста України було визнане Міжнародним комітетом Червоного Хреста в який входить Міжнародний Рух Червоного Хреста і Червоного Півмісяця разом з Міжнародною Федерацією.

З кінця 2013 року Товариство працює в особливому режимі у зв’язку з окупацією українських територій України та надає допомогу в прифронтових територіях. Також організація працює над розвитком міжнародного гуманітарного права в Україні. Після початку нового етапу російсько-української війни 24 лютого 2022 року організація працює у посиленому режимі.

The back of the American Red Cross building at 18th and E St. NW in Washington, DC.
Photo by Ian Hutchinson on Unsplash

Назад
Попередня Наступна
buttons