21.05.2019

Зустрічі з британськими експертами

В рамках дводенного візиту до Великої Британії, 20 травня цього року, донька політичного бранця Кремля Едема Бекірова – Елеонора, а також виконавча директорка правозахисної організації “Центру Громадянських Свобод” – Олександра Романцова, провели низку зустрічей з британськими експертами з прав людини.

 

Ключова зустріч відбулась в головному офісі міжнародної правозахисної організації Amnesty International. “Головною темої нашого обговорення був актальний стан справ усіх українських бранців Кремля: заручників в підвалах окупованого Донбасу, воєнополонених моряків та 98 політичних ув’язнених на території РФ та Криму” – прокоментувала Олександра Романцова.

Окрему увагу на зустрічі було приділено масовим порушенням прав людини на території окупованого Криму та особливому тиску, який чиниться на спільноту кримських татар. “Пригадуючи, що 18 травня Україна та всі кримськи татари, вшановували пам’ять жертв депортації мого народу, проведеної сталінським режимом, я наголосила на зустрічах, що ситуація з моїм батьком та іншими в’язнями – кримськими татарами – повторює цю історичну трагедію. – розповіла Елеонора Беркірова – Я переконана, що залучення міжнародних правозахисників, є однією з ключових умов для того, щоб мій батько та інші політв’язні якомога швидше об’єднались зі своїми родинами”. “Сьогодні ми також зустрілись з українським послом у Великобританії – Наталією Галібаренко – та подякували їй за допомогу в організації цього візиту. Проактивна позиція українських представництв – запорука того, що теми Криму та Донбасу – не зникнуть з міжнародного порядку денного” – додала Романова Олександра.

У другий день, сьогодні також заплановані зустрічі в Парламенті, Британському Зовнішньополітичному відомстві, а також публічний захід, в рамках якого відбудеться показ документальних стрічок про Депортацію кримських татар та кейс Едема Бекірова.

 

 

 

Назад
Попередня Наступна
buttons