11.07.2016

Волонтери «ОЗОН» навчались у розробника керівних принципів по свободі мирних зібрань ОБСЄ

Наприкінці червня у легендарному місті Прага відбувся семінар для активістів, які займаються громадським контролем за владою в Україні.

Волонтери групи громадського спостереження “ОЗОН” з 2013 року стежать за діями силових структур під час мирних зібрань та за роботою суду під час розгляду резонансних судових справ. Ми бачили, чули та намагались поширювати факти про те, як працюють органи влади в Україні. Для того, що б не втрачати об’єктивності в оцінках актуальних подій, ми постійно шукаємо можливостей для навчання наших активістів в Україні та закордоном.

Саме тому, 20-21 червня в CEELI Institute (Прага, Чехія) волонтери групи “ОЗОН” навчались практикам громадського моніторингу мирних зібрань у експерта ОБСЄ та розробника керівних принципів по свободі мирних зібрань Ніла Джармана.

У ході заходу ми досліджували основні принципи свободи зібрань, аналізували міжнародні стандарти у сфері захисту правопорядку під час мирних акцій.

Разом з тим, ми зуміли поглибити розуміння якісних практик моніторингу та громадського контролю під час проведення мирних зібрань в Україні. В команді із лекторами, волонтери “ОЗОН” розібрали усі етапи планування та розробки стратегії моніторингу:
• Підготовку до заходу
• Оцінку ризиків
• Мету і завдання документації та звітності
• Ключові питання, які необхідно включити у звіт.

Назад
Попередня Наступна
buttons