26.06.2018

Відбулося громадське спостереження акції “Хочемо і Ходимо!”

24 червня семеро стостерігачів/ок групи “ОЗОН” здійснювали моніторинг дотримання права на свободу мирного зібрання у Києві. У фокусі уваги була мирна хода “Хочемо і ходимо!”, попередньо анонсована у соціальних мережах.

 

Гасла:

за суспільство без насильства;

так – ромам, ні – погромам;

традиції – не даність, наш вибір – солідарність;

права людини – понад усе

У ході взяли участь близько 70 учасників/ць, які пройшлися по пішохідній частині від Золотих Воріт по вулиці Володимирівській до Опери.

Охорону публічного порядку під час зібрання забезпечували близько 60-ти працоохоронців патрульної поліції, ГУНП у м.Києві, ППОП та відділу превентивної комунікації ГУНП у м.Києві. Крім того, нам місці зібрання біля Оперного театру знаходилися 20 військовослужбовців НГУ.

Контрзібрання було відсутнім.

 Група громадського спостереження ОЗОН є добровільним об’єднанням активних громадян, які здійснюють громадський контроль за правоохоронними органами, судами та органами місцевого самоврядування. Об’єктивний і неупереджений моніторинг судових процесів у різних областях України, фіксація системних порушень національного законодавства та міжнародних стандартів у галузі прав людини, формування і просування рекомендацій з метою усунення виявлених системних проблем,- є пріоритетними завданнями ОЗОНу.

Назад
Попередня Наступна
buttons