18.07.2019

Відбулася презентація автобіографічної книги російської правозахисниці та дискусії навколо неї «У пошуках війни: п’ять років в Криму»

🔹 Презентації автобіографічної книги російської правозахисниці та дискусії навколо неї «У пошуках війни: п’ять років в Криму»

Center for Civil Liberties / Центр Громадянських Свобод та Кримський дім запрошують на презентацію книги російської правозахисниці Олександри Криленкової “У пошуках війни: п’ять років в Криму”, яка відбудеться 17 липня об 19 год у Кримському домі (вулиця Омеляновича-Павленка 9).

У кінці березня 2014 році Олександра Криленкова купила квиток та поїхала в Крим, щоб на власні очі побачити, що там відбувається. Із цього розпочалася її багаторічна правозахисна робота. Вона документує порушення прав людини, відвідує судові засідання над жертвами репресій, і просто по-людськи підтримує людей, які лишилися сам на сам із окупантами.

🔹 Її книга це не просто виклад подій перших років окупації очима очевидця. Вона важлива для нас, які поступово втрачають зв’язок із людьми на окупованому півострові, завдяки щедрому цитуванню розмов та різних позицій. Також це спроба осмислити принцип, яким усі ці роки керується сама Олександра – про особисту відповідальність, як громадянки Російської Федерації, за злочини російської влади, де б вони не відбувалися.

💬 Учасники презентації:
• Sasha Krylenkova , російська правозахисниця, автор книги
• Лілія Геменджи, кримська адвокатка, яка захищає переслідуваних активістів
• Dilyaver Memetov, координатор Кримської солідарності
• Olexandra Matviychuk, голова правління Центру громадянських свобод

Модерує захід Alim Aliev, програмний директор Кримського дому.

Назад
Попередня Наступна
buttons