09.10.2017

У Житомирі відбувся освітній захід для поліції на тему міжнародних стандартів у сфері свободи мирних зібрань

У рамках житомирського Правозахисного Вікенду, який проводиться у різних містах України, відбувся тренінг для поліції на тему міжнародних стандартів у сфері свободи мирних зібрань.

На тренінгу, що 6 жовтня відбувся в Головному управлінні Національної поліції області, поліцейські та представниці ГО «Центр громадянських свобод» обговорили питання практичної реалізації міжнародних стандартів та національного законодавства під час масових заходів, у тому числі мирних зібрань. У тренінгу взяли участь працівники Управління превентивної діяльності ГУНП області та патрульні поліцейські.

Учасники заходу обговорили питання застосування Керівних принципів ОБСЄ зі свободи мирних зібрань, зокрема і щодо обов’язків правоохоронців та відповідальності організаторів мирних зібрань.

Жвава дискусія виникла під час розгляду питання про роботу поліцейських та організаторів у разі появи провокаторів та особливостей реагування правоохоронців для забезпечення правопорядку у такій ситуації, використання принципу розрізнення та надання можливості учасникам продовжувати мирне зібрання.

Окремою темою стало обговорення щодо залучення до роботи переговорників під час забезпечення публічної безпеки та порядку на мирних зібраннях.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області.

Назад
Попередня Наступна
buttons