25.04.2017

Проект ЗУ щодо гармонізації Кримінального кодексу України з положеннями міжнародного права

Україна повинна карати належним чином злочини, здійснені на її території, навіть у таких складних умовах, коли частина з них знаходиться під окупацією та ефективним контролем Російської Федерації. Тим більше Україна мусить розслідувати факти скоєння злочинів на підконтрольній українському уряду території. Тож чому на третьому році війни кримінальне законодавство досі не дає належного правового інструментарію для виконання цього завдання? Чому досі у Кримінальному кодексі України не передбачено навіть поняття “злочини проти людяності”, а воєнні злочини виписані таким чином, що значно ускладнює застосування цих статей?

Це прямий шлях до безкарності. Це безвідповідально до людей, які вижили, та до їх болю.

Разом із Правозахисним порядком денним ми розробили законопроект, який покликаний привести Кримінальний кодекс України у відповідність із вимогами міжнародного гуманітарного права, та надати національним органам розслідування ефективні інструменти переслідування за вчинення міжнародних злочинів.

Законопроект був надісланий Адміністрації Президента України, Міністерству юстиції України та іншим державним органам. Тепер ці органи державної влади мають повідомити нам, чи будуть вони вносити його до парламенту для того, щоб поставити на голосування.

Ваш підпис і Ваша підтримка цієї петиції продемонструє українській владі значний суспільний інтерес до боротьби із безкарністю, змусить її поставитися до цієї проблеми серйозно та відкриє жертвам цих злочинів та нашій державі шлях до відновлення справедливості.

Проект ЗУ щодо гармонізації КК з положеннями міжнародного права

Назад
Попередня Наступна
buttons