10.06.2019

Про ухвалення в першому читанні закону про воєнних злочинців 9438

Валерий Новиков, правозахисник: “Без прийняття цього закону ми на дуже слабкій позиції щодо притягнення до відповідальності за воєнні злочини. Це допоможе нам не перекладати відповідальність на міжнародні інстанції. Ті, хто скоїли воєнні злочини мають понести покарання, адже для таких злочинів нема терміну давності”.

Ірина Суслова, народна депутатка: “Зрештою парламент підтримав цей законопроект у першому читанні і ми розуміємо, що тепер не загубимо ту роботу, яка була пророблена”.

Igor Kotelianets, брат політв’язня Євгена Панова: “Прийняття цього закону вселяє надію, що всі ті нелюди понесуть за все скоїне відповідальність.”

Оксентія Груба, активістка кампанії за ухвалення закону: Закон про воєнних злочинців значущий для всіх нас. Люди, які зазнали тортур, нелюдського жорстокого поводження не мають сили боротися і воліють про це забути. Та не дамо забути і подарувати амністію злочинцям, ми. Тому стаємо на захист задля справедливості, щоб покарати зло, аби воно не примножувалось. І є немислимим, що уже 6 рік це триває і може продовжуватися. Тож закликаємо, підтримувати ухвалення цього закону надалі.”

Назад
Попередня Наступна
buttons