09.03.2020

На всеукраїнському турнірі по тхеквондо «Кубок Карпат 2020» розповіли про в’язнів Кремля братів Абдулаєвих

Турнір був присвячений дню захисту дітей. У ньому взяли участь 424 спортсмена,та безліч глядачів.

12 жовтня 2016 року в Криму було проведено обшуки в п’яти мусульманських сім’ях. В результаті обшуків було затримано п’ятьох кримських татар, серед яких- Узеїр Абдуллаєв і Теймур Абдуллаєв. Брати були відомі тим, що побудували в селі спортзал, де навчали охочих односельців тхеквондо. Навчали відразу кілька груп дітей і підлітків. Самі брати досягли другого дана в цьому виді східних єдиноборств. Прищеплювали односельцям любов до спорту, здорового і тверезого способу життя.
18 червня 2019 Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив: Теймура Абдуллаєва до 17 років ув’язнення в колонії суворого режиму, Узеїра Абдуллаєва – до 13 років. Після цього кримські татари пробули кілька тижнів в СІЗО Уфи, звідки їх етапували 7 березня.

Ініціатором акції на спортивному турнірі став колишній в’язень Кремля, який після звільнення продовжує допомагати тим, хто залишився за ґратами в РФ і окупуваному Криму – İsmail Ramazanov. Величезна подяка йому за це! У реалізації ініціативи взяла участь Кримська солідарність та #PrisonersVoice

Назад
Попередня Наступна
buttons