05.04.2018

Мирні зібрання та відкритість суду: освітній захід по моніторингу відбувся у Києві

4 квітня відбувся навчальний захід групи громадського спостереження “ОЗОН”, діяльність якої координується Центром громадських свобод, разом із Радою студентів Святошинського району щодо моніторингу дій поліції на мирних зібраннях та стандартів відкритості суду. Своє приміщення для проведення заходу надала Бібліотека ім. Герцена.

Під час лекції учасники отрали змогу дізнатися більше про керівні прицнипи по свободі мирних зібрань БДІПЛ/ОБСЄ та обговорити складнощі моніторингу та оцінки дій поліції на мирних зібраннях. Окрему увагу було приділено можливості участі у групі та долученню до спостережень. Захід відвідав також представник відділу зв’язкві із громадськістю УПП у м. Києві – лейтенант Дмитро Парвов, який взяв активну часть у дискусії.

Група громадського спостереження “ОЗОН” була створена у січні 2013 року Центром Громадянских Свобод для інституціоналізації системи громадського контролю в країні. Її особливістю є широке залучення на волонтерських засадах звичайних громадян до участі в громадському контролі незалежно від їх спеціалізації та попереднього досвіду. ОЗОН ставить собі за мету удосконалення роботи органів влади у сфері забезпечення прав та свобод людини через організацію системи контролю за їх діяльністю, а також популяризацію ідей громадського контролю за владою серед українського суспільства. Самою своєю роботою волонтери ОЗОНу змінюють патерналістський підхід у ставленні до влади та привчають як суспільство, так і представників органів влади, до поширеної в демократичних суспільствах концепції “влади як найманого менеджера”.

Назад
Попередня Наступна
buttons